Sciacqua la lenticchia e mettila a lessare con tutti gli ingredienti interi, tranne l’eventuale patata tagliata a dadini piccoli.
A cottura ultimata, togli l’aglio e la cipolla (se non si sono sciolti) aggiungi un cucchiaio a testa di olio d’oliva, e buttaci dentro la pasta ditali, oppure alza la fiamma e fai restringere il brodo se vuoi mangiarla senza pasta né crostini.
In ogni caso, aggiungi al piatto un altro cucchiaio d’olio crudo.
Ingredienti:
- mezzo chilo di lenticchie
- uno spicchio d’aglio
- una cipolla piccola
- sale
- olio extravergine d’oliva
- un pomodoro pelato
- sedano
- una patata (facoltativa)
Quandu è ffatta, s’i trovi caccia l’agghiu e a cipuddha, e ppoi ti rreguli tu: s’a voi a ssula, ‘a fai finiri ‘i struriri, ‘a cacci, e t’a mangi cu na stampa r’ogghiu cruru, annunca ‘a lassi un pocu acquusa e nci cali i jiritali. Puru c’a pasta, nonpirò, è cchiù bbella cu na cucchiara r’ogghiu an cruru.
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